BÜYÜK TAARRUZ DÖNÜM NOKTASIDIR

Yazar: ugm5p

MEHMET TANIR: BÜYÜK TAARRUZ DÖNÜM NOKTASIDIR.

Vatanın bütünlüğüne ve milletimizin varlığına yapılan saldırıyı milletimiz büyük bir mücadele ile Afyonkarahisar Kocatepe den başlayan hareketle ülkemizin ciğerlerinden söküp atmıştır.

Büyük taarruz bir dönüm noktasıdır. Düşmanları selin önündeki çör çöp gibi silip süpüren kahraman milletimizin zafer haftasıdır.

Başkomutan M. Kemal Paşa liderliğinde komutanlarımızın ve kahraman milletimizin şahlanışıdır. Büyük Taarruz ağzı dualı nene-dedelerin, cepheye cephane ve silah taşıyan kadın ve gençlerimizin, cephede bir dakika sonra öleceğini bile bile “Şehit olma” şuuruyla düşmana saldıran vatan yiğitlerinin yaşanmış hikayesidir.

Afyonkarahisar toprakları, ülkenin her bir köşesinden gelen şehitleri ağırlamaktadır. Bu nedenle Büyük Taarruz milletimizin hep birlikte vatana göz dikenlerle mücadelesidir.

Büyük Taarruz, Türk yurdunun 1071’den bu yana Alparslan ile başlayan Fatih Sultan Mehmet Han ve M. Kemal Paşa ile devam eden liderliğin stratejik savaşın yansımasıdır.

Büyük Taarruz imanın, imanlı yüreklerin canileşmiş düşmanları galebe çalmasının adıdır.

Büyük Taarruz ve Zafer Haftasını kutlarken, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelede şehit olan şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum.

Allah atalarımızdan razı olsun…

http://www.afyonkarahisar.gov.tr/buyuk-taarruz-zafer-haftasi-afyonkarahisar-98-yildonumu-kutlama-programi